Ένα εκατομμύριο άνθρωποι προσπαθούν να σώσουν το νερό! ΕΣΥ ;

Η European Citizen Initiative (Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών) έχει αρχίσει μια καμπάνια με όνομα ΄Water is a human Right' (Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα), με στόχο τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να υποχρεώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία για την προστασία του νερού ως ανθρώπινο δικαίωμα. Βασικό σκεπτικό αυτής της προσπάθειας είναι ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου δεν πωλείται, δεν εμπορεύεται, δεν ιδιωτικοποιείται.

΄Οπου κι αν εφαρμόστηκε η ιδιωτικοποίηση, τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια για τους κατοίκους της περιοχής: χαμηλή ποιότητα στο πόσιμο νερό, υψηλές τιμές για τους «πελάτες» καταναλωτές, ελλιπής και πολυέξοδη συντήρηση του δικτύου, τα έξοδα της οποίας βάρυναν τελικά τους καταναλωτές!

Στις 10 Φεβρουαρίου η European Citizen Initiative συνέλεξε για την καμπάνια αυτή πάνω από 1 εκατ. υπογραφές. Αυτό αποτελεί μια πρωτοπορία στα ευρωπαϊκά δεδομένα και δίνει κουράγιο για την συνέχιση του αγώνα. Φιλόδοξος στόχος, η συλλογή 2 εκατ. Υπογραφών, ώστε να ισχυροποιηθεί η φωνή των Ευρωπαίων πολιτών! Πρέπει να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας ήταν πολύ μικρή και αυτό δεν αρμόζει στο Ελληνικό πνεύμα που γέννησε και στήριξε τις δημοκρατικές ιδέες για ισονομία και ισοκατανομή των κοινωνικών αγαθών!

Οφείλουμε λοιπόν, έχοντας και το πλεονέκτημα της γνώσης και κατανόησης του προβλήματος μέσα από τις παταγώδεις αποτυχημένες πρακτικές των άλλων χωρών, να στηρίξουμε μια τέτοια πρωτοβουλία. ΄Ολοι πρέπει να κινητοποιηθούμε ώστε η αισιοδοξία να μετατραπεί σε ελπίδα!

Υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε το υπέρτατο αγαθό για την ποιότητα της ζωής μας, αναγνωρίζοντας τον κοινωνικό του χαρακτήρα αλλά και αντιμαχόμενοι την προσπάθεια που γίνεται για την καταστρατήγηση του!

Υπογράψτε όλοι! Διαδώστε το!

Πείτε σε γνωστούς και φίλους να κάνουν το ίδιο! Η ζωή και το νερό μας ανήκουν!

Υπογράψτε εδώ:

http://www.right2water.eu/el