Η Κ136 στο Βολο για την υπεράσπιση του νερού

Στην κατάμεστη αίθουσα Δελμούζου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έλαβε χώρα το Σάββατο 16/2/13 η εκδήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Πηλίου Βόλου και του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η εμπειρία από την συμμετοχή του εκπροσώπου της Κίνησης 136, Κώστα Μαριόγλου,  στην εκδήλωση μόνο θετικά σημαία έχει. Εκτός της μεγάλης συμμετοχής, υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και μεγάλο γνωστικό επίπεδο από τους  κατοίκους για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Φαίνεται ότι οι κάτοικοι του Βόλου και του Πηλίου μαθαίνουν από τα λάθη που συνέβησαν στις διάφορες πόλεις και χώρες του πλανήτη και δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν σε κανέναν να τα επιβάλλουν στην περιοχή τους και τη ζωή τους. Η πρόληψη είναι πάντοτε καλύτερη από την θεραπεία και αυτό φάνηκε ότι το γνωρίζουν καλά.

Ελπίζουμε αντίστοιχες μορφές οργάνωσης των κοινωνιών να υπάρξουν και σε άλλα μέρη της χώρας μια και η ιδιωτικοποίηση του νερού (ΕΥΑΘ) που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα γαϊτανάκι που δεν έχει τέλος.

Η Κίνηση 136 δεσμεύεται να στηρίξει τους κατοίκους Πηλίου - Βόλου στον αγώνα που δίνουν για το δημόσιο νερό και καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να συνδράμουν με τις δυνάμεις τους στην διάδοση του θέματος, την συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τον σχεδιασμό των αγωνιστών του νερού στο Βόλο, ενάντια στις μεθοδεύσεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού της περιοχής.