Η Κ136 στο Αντιφασιστικό της Τούμπας

Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιούνη 2014 πραγματοποιήθηκε στην ΤΟΥΜΠΑ, το 2ο διήμερο Αντίσταση και Αλληλεγγύης ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

 Διοργανώθηκε από την Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας. την Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, την ΚΕΕΡΦΑ ΤΟΥΜΠΑΣ, Αντιφασίστες και Αντιφασίστριες από την Τούμπα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και τις δύο ημέρες η Κ136 με μέλη του Συνεταιρισμού Νερού της Τούμπας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου διατυπώθηκε η ανησυχία για την εξάπλωση του Φασισμού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και αναζητήθηκαν τρόποι ιδέες για την αναχαίτιση του Φασιστικού φαινομένου κυρίως στην Ελλάδα.
Από την πλευρά της Κ136 διατυπώθηκε η άποψή για τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών, στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, μέσω του συνεργατισμού και της συνεταιριστικής δράσης, στην οικονομική και κοινωνική διεργασία στη χώρα. Γεγονός που κατά την άποψή μας μπορεί να δώσει διέξοδο τόσο στα οικονομικά όσο και στα κοινωνικά προβλήματα των πολιτών. Δρώντας παράλληλα ως πλαίσιο διαπαιδαγώγισης και ανάπτυξης της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων, σε αντίθεση με τα κηρύγματα μίσους και διχασμού.